Thermopool liner – Platssvetsad liner för Thermopool


Oavsett typ av poolkonstruktion är det vanligt att använda en liner för att klä insidan och ge poolen en estetiskt tilltalande och hållbar yta. Vi har valt att specialisera oss på platssvetsad liner, och nedan kan du läsa mer om fördelarna med denna typ av liner och den tjänst vi erbjuder.

Bättre passform – Platssvetsad liner erbjuder en överlägsen passform i poolen, vilket resulterar i en jämn och sömlös yta. Detta ger inte bara en visuellt tilltalande estetik utan även förbättrad funktionalitet och komfort.

Hög kvalitet – Vår platssvetsade liner är av högsta kvalitet och tillverkad av Alkorplan, en pålitlig och välrenommerad tillverkare. Linern är förstärkt, armerad och ytbehandlad för att uppnå optimal hållbarhet och enkel skötsel.

Tjocklek och hållbarhet – En betydande skillnad mellan platssvetsad liner och fabrikssydd liner är tjockleken. Vår platssvetsade liner har vanligtvis en tjocklek på 1,5-2,0 mm, vilket ger extra styrka och motståndskraft mot slitage över tiden. Detta bidrar till att förlänga livslängden på din pool och minska behovet av reparationer eller utbyte.

UV-beständighet – Linern är speciellt konstruerad för att vara UV-beständig och kan motstå solens skadliga strålar. Detta innebär att färgen och kvaliteten på linern inte bleknar eller försämras över tid, vilket ger en långvarig och attraktiv yta.

Anpassningsbarhet – Vår tjänst erbjuder anpassningsmöjligheter för olika poolformer och funktioner. Oavsett om din pool har trappor, avsatser, olika djupdelar eller ett overflow-system, kan vi skräddarsy linern för att passa perfekt till din pooldesign.

Lång livslängd – Med korrekt skötsel och underhåll kan vår platssvetsade liner hålla i upp till 30 år. Detta innebär en kostnadseffektiv lösning för poolägare, då det minskar behovet av frekventa linerbyten och reparationer.

Valet av färg


Valet av färg på poollinern styr i hög grad poolens utseende. De olika linerfärgerna skapar helt olika känsla av poolen och har stor inverkan på det slutgiltiga resultatet. Hos oss kan du välja mellan hela 20 olika färgvarianter, 7 enfärgade och 13 mönstrade – allt för att du ska hitta den poolliner som passar just dig bäst.

Klicka här för att se sortiment av platssvetsad liner.

Kundcase


Vi på Poolspecialisten har en gedigen erfarenhet av att hjälpa kunder i hela Mälardalen. Om du är intresserad av att se några av våra tidigare projekt är du mer än välkommen att kontakta oss så bokar vi in en tid för ett besök.

Platssvetsad liner på Johansrovägen


Pool med totalentreprenad. Termopool på 3×6 meter. Pooltak av modellen Alukov Azure Flat. Platssvetsad liner av typen Renolit Alkorplan 3000 i färgen Persia Sand. Pooldetaljer i plast. Trappa på kortsidan med halvgavel.

Platssvetsad liner på Valsaregatan


Pool med totalentreprenad. Termopool på 4×8 meter. Pooltak av modellen Champion. Platssvetsad liner av typen Renolit Alkorplan 3000 i färgen Persia Sand. Pooldetaljer i rostfritt från Pahlén. Trappa på kortsidan med helgavel.

Platssvetsad liner på Måbärsvägen


Pool med totalentreprenad. Termopool på 3×6 meter. Pooltak av modellen Alukov Azure Flat Compact. Platssvetsad liner av typen Renolit Alkorplan 3000 i färgen Persia Blue. Pooldetaljer i plast. Trappa på kortsidan med halvgavel.

Få en fri offert på platssvetsad liner


Vi är stolta över att vara certifierade av Renolit och ha ett team med erfarna och skickliga yrkespersoner som garanterar en professionell installation och en nöjd kundupplevelse.

För att komma i kontakt med oss finns flera alternativ tillgängliga. Du kan ringa oss direkt på telefonnummer 019-123 444, skicka ett e-postmeddelande till info@poolspecialisten.se eller fylla i vårt kontaktformulär.

Ring oss Kontaktformulär

Frågor och svar om platssvetsad liner

Vad är en platssvetsad liner?

En platssvetsad liner svetsas och beskärs på plats, medan en fabrikssydd liner tillverkas enligt angivna mått och levereras som en påse som fästs med en snap-in list. Platssvetsad liner används längs poolstommen, inklusive botten, väggar och trappa, och svetsas av en specialist för en perfekt passform. Detta är fördelen med platssvetsad liner, eftersom den kan anpassas till eventuella ojämnheter i poolstommen. Dessutom har platssvetsad liner en högre kvalitet.

Hur tjock liner?

En betydande skillnad mellan platssvetsad liner och fabrikssydd liner är tjockleken. Vår platssvetsade liner har vanligtvis en tjocklek på 1,5-2,0 mm, vilket ger extra styrka och motståndskraft mot slitage över tiden. Detta bidrar till att förlänga livslängden på din pool och minska behovet av reparationer eller utbyte.

Hur lång tid håller sig en liner?

När det gäller hållbarhet brukar en platssvetsad liner anses hålla i 20-25 år, medan en fabrikssvetsad liner vanligtvis håller i 10-15 år. Att byta ut en platssvetsad liner kan vara dyrare initialt, men det kan vara mer kostnadseffektivt på lång sikt eftersom den inte behöver bytas lika ofta. Det är dock viktigt att notera att hållbarheten hos en liner inte enbart beror på materialets kvalitet, utan även på hur väl den skyddas mot blekning. Vissa platssvetsade liners kan ha bättre motståndskraft mot faktorer som saltvatten, enligt kontakter jag har, även om jag själv inte har personlig erfarenhet av det. Det kan dock variera beroende på vilken typ av liner som används.

Hur svetsar man en liner?

En fabrikssydd liner kan du fästa själv, vilket inte är fallet för platssvetsad liner eftersom den måste utföras av en specialist. Många av våra kunder som beställer platssvetsad liner vill ha en bättre passform runt hörn och skarvar, och därför rekommenderar jag att man tar hjälp av professionella som kan se till att arbetet görs på rätt sätt. Det är också viktigt att linern monteras korrekt för att den ska upprätthålla den utlovade kvaliteten och passformen.

Hur är passformen för en platssvetsad liner?

Den främsta fördelen med en platssvetsad liner är dess skräddarsydda passform. Eftersom linern inte tillverkas i en fabrik efter standardmått, anpassas den helt efter din pool. Linern levereras som en rulle och skärs till och fästs på plats, vilket ger perfekt formade skarvar. Till skillnad från en fabrikssydd liner, täcker en platssvetsad liner alla väggar, trappan och poolbotten. Ju fler skarvar och former det finns, desto svårare blir det att uppnå en bra passform med en fabrikssydd liner.

Varför kostar en platssvetsad liner mer än en fabrikssvetsad liner?

En platssvetsad liner är dyrare på grund av flera faktorer. För det första är linersvetsningen en manuell process, vilket kräver mer arbetskraft och tid jämfört med fabrikssvetsning. Detta resulterar i högre kostnader för arbetskraften. För det andra är linermaterialet som används i en platssvetsad liner av högre kvalitet och tjocklek än det som används i en fabrikssvetsad liner. En platssvetsad liner är vanligtvis dubbelt så tjock som en fabrikssvetsad liner, ibland ännu tjockare, och har en tjocklek på 1,5 mm. Denna tjocklek gör den mer motståndskraftig mot slitage och solblekning.