Vad kostar en pool 2023?


Priset på en pool kan variera kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive poolens storlek, typ, materialval, plats och eventuella extrafunktioner. Kostnaden för en pool inkluderar vanligtvis inte installations- eller byggkostnader, som kan vara betydande och variera ytterligare baserat på lokala förhållanden och entreprenörer.

För att ge dig en allmän uppfattning om prisintervallen för olika typer av pooler, här är några uppskattade kostnadsintervall för 2023:

  1. Ovanmarkspooler: Enklare ovanmarkspooler kan kosta mellan 10 000 och 30 000 kronor, beroende på storlek och material. Större eller mer exklusiva ovanmarkspooler kan kosta uppåt 50 000 kronor eller mer.

  2. Inbyggda pooler: Priserna för inbyggda pooler varierar beroende på material och design. En enklare inbyggd pool kan kosta mellan 100 000 och 200 000 kronor, medan mer exklusiva och anpassade pooler kan kosta betydligt mer, upp till flera hundra tusen kronor eller mer.

Det är viktigt att notera att dessa prisuppskattningar är generella och kan variera beroende på flera faktorer, inklusive geografisk plats och lokala marknadsförhållanden. Dessutom bör du beakta eventuella extra kostnader för installation, markförberedelser, tillägg som poolskydd eller trappor, samt eventuell landskapsplanering runt poolen.

Det är alltid bäst att få specifika priser och offerter från poolleverantörer och entreprenörer i ditt område för att få en mer exakt uppfattning om kostnaderna för en pool baserat på dina specifika krav och preferenser.