Hur tjock liner?


När det gäller tjockleken på liner kan det variera beroende på typen av liner och tillverkaren. En platssvetsad liner, som monteras på plats i poolen, har vanligtvis en tjocklek på 1,5-2,0 mm. Detta ger extra styrka och motståndskraft mot slitage över tiden. Tjockleken påverkar linerens förmåga att motstå punkteringar, nötning och kemiska påverkningar.

Å andra sidan kan fabrikssydda liner, som tillverkas och sys i fabrik innan de installeras i poolen, ha något tunnare tjocklek. Vanligtvis varierar de mellan 0,5-1,5 mm. Dessa liner kan vara tillräckligt hållbara för många användare, men de kan vara mer känsliga för skador jämfört med de platssvetsade liner med tjockare material.

Det är viktigt att notera att valet av linerens tjocklek bör baseras på dina specifika behov och förutsättningar. Om du har en pool med högre belastning, till exempel offentliga pooler eller om du förväntar dig att poolen används intensivt, kan en tjockare liner vara mer lämplig för att säkerställa hållbarheten och lång livslängd på poolen.

Det rekommenderas att du rådgör med en erfaren poolinstallatör eller tillverkare för att få mer specifik information om vilken tjocklek på liner som skulle vara mest lämplig för din pool baserat på dess storlek, användningsfrekvens och andra faktorer.